Watervogels.be
U bevindt zich hier: Startpagina » Rassen » Ganzenrassen » Holmogorski ganzen

Holmogorski ganzen

Holmogorski ganzen zijn een van de oudste inheemse rassen. Vermoedelijk ras verkregen door kruising arzamaskih en Chinese ganzen.
Naam van het ras was waarschijnlijk de plaats van hun belangrijkste distributie. De eerste literaire vermelding van hen heeft betrekking op 1885. Terwijl aan de andere kant de eerste indirecte verwijzing naar Kholmogory ganzen kan worden beschouwd als Russische volksverhalen over ganzen, zwanen - een persoon bekend met Kholmogory geen twijfel dat het Kholmogory ras was het prototype van prachtige vogels verenigd in een gans in de natuur en de grootsheid van een koninklijke zwaan.

Door verenkleed kleur, er zijn drie soorten Kholmogory ganzen: wit, grijs en grijs-gevlekte.
Buiten functies in KHOLMOGOROV volgende: de snavel en poten geel-oranje snavel, sterk en vrij gebogen, het hoofd met een grote bult op zijn voorhoofd, nek lang.
Onder de hals heeft een "beurs", diepe borst, goed ontwikkelde, massieve stam, breed, buik fold. In oude literatuur hebben zich geconcentreerd op de vorm van de snavel - dat is wat zegt het Abozin Ivan in 1885: "Het belangrijkste kenmerk van hun verschil is vorm van de snavel. snavel van hun vrij groot en heeft een gebochelde neerwaarts gebogen vorm. Ze worden dan ook aangeduid als hook-nosed ganzen "We Kholmogory ganzen rustig temperament en goede uzhivaemost in grote kuddes. Holmogorski beschikken over extreem hoge geschiktheid en acclimatiseren kan echtscheiding in een deel van Rusland.
Holmogorski ganzen hebben de volgende commercieel nuttige eigenschappen: het gemiddeld levend gewicht - 7,5-8 kg, de hoogste -9-12 kg, ei-productie - 20-25 eieren per jaar. Beste gans geeft tot 50 of meer eieren, gewicht - 160 tot 220 zwanger - 81% van de eitjes tarief - 52%, 92% van de jonge veiligheid. Het belangrijkste kenmerk van productieve Kholmogory ganzen - karkas van een hoog gewicht, en ze zijn snel en goed gevoed. Goose is zeer betrouwbaar en zorgzaam kip, goed gansjes afleiden. Holmogorski ganzen gebruikt om nieuwe rock groepen, zoals - Vladimir, Solnechnogorsk, lindovskie.