Watervogels.be
U bevindt zich hier: Startpagina » Rassen » Ganzenrassen » Arzamas ganzen

Arzamas ganzen

Arzamas ganzen kregen hun naam van de stad Arzamas, waar ze werden gefokt op de Oka-rivier en haar zijrivieren, die ganzen zijn in wezen een variant van de Tula ganzen, als bewijs dat wil ik citeer uit het boek van Ivan Abozina "Pluimvee" in 1895: - "Arzamasky Goose is hetzelfde Tula gans, maar een beetje meer groei, met een lange nek en niet zo dicht en elegante aanvulling. De snavel is niet zo kort en dik als in Tula. Kleur van veren voornamelijk wit, maar er zijn grijs en klei arzamaskie ganzen. Uiteraard arzamasky gans is niet zo zuiver ras, net als Tula, en blijkbaar heeft een vermenging van de Chinese en kan een eenvoudige, maar geavanceerde Russische gans. Volgens de structuur van het hoofd en de snavel in arzamaskom gans kan ook worden getraceerd alle drie de vormen van Tula gans "Arzamas ganzen, een van de meest productieve inheemse rassen - selectie van de plaatselijke bewoners werd uitgevoerd op de strijdlust en de hoge massa. De oudheid van oorsprong arzamaskih ganzen bevestigd door diverse literaire bronnen - in juni 1767 in verband met een bezoek aan Arzamas Catherine II had een show van gans gevechten gemaakt. Maar de beschrijving van een ooggetuige in 1870: "Ik heb gezien op de straten van Arzamas ganzen fokken van buitengewone grootte, bijna met een zwaan, hoorde ik dat ze heel vet en krijgshaftige, en dat zij zijn opgeleid om brute gevechten waarin er een verscheidenheid van weddenschappen."
De Tweede Wereldoorlog sterk ondermijnd de voorraad van dit ras. Sinds 1949, begonnen met het herstel van soorten uit de overblijfselen van die in gemeenschappelijke beslagen.
Exterior functies.
"Zijn hoofd Arzamas ganzen kort, afgerond, met een breed voorhoofd en rond zijn rug, spieren van de wangen goed ontwikkeld; snavel massieve, dik aan de basis, aan het einde geel-ivoor. De vorm van de snavel, zijn deze ganzen lozhenosye (met iets holle bovenste lijn van de snavel), krutonosye (bovenste lijn van de snavel zij convexe) en rechte neus. Ogen, ze hebben grote, zwart of blauw met gele deksels. De hals is mooi gewelfd, langer dan in de Tula gans. Terug brede, rechte, vlakke. Borst vol, breed, rond. Wings groot, strak aan de zijkanten, bedek de uiteinden van de taille. De benen zijn sterk, mooi, korte, lange benen, met rechte vingers, de kleur van de poot poot en oranje-geel. Verenkleed dichte, geheel zuiver wit. Gewicht 15 tot 20 pond "beschrijft arzamaskih ganzen Alexey Osipov in 1919.

Economisch nuttige kwaliteiten.
Arzamas ganzen zijn zeer sterk, duurzaam en goed foerageren op de graslanden, waarvoor een relatief lage voedergranen voedingsmiddelen. Bij het mesten van ganzen vetmesten snel en geeft de vleeskwaliteit. Arzamas ganzen aangepast aan het harde klimaat en de lokale omstandigheden en hebben hoge tarieven, de bevruchte eieren en afleidbaarheid. Verbetering van de voorwaarden van de voeding en Arzamas ganzen reageren snel en verhoging van hun productieve kwaliteiten. Levend gewicht van volwassenen: ganzen - 6,0 kg, ganzen - 5,0 - 5,5 kg. De 60 - dagen-oud nakomelingen bereikt 3,7 - 4,0 kg. Ei laag - 18 tot 20 eieren, gewicht van de eieren - 165 - 180, de gans is goed sitters. De levensvatbaarheid van ganzen dat ras hoog. Behoud van jonge voorraad is 96%.